Prijava
  1. Za nakup je potrebna registracija. Če vam je ponudba všeč in jo želite kupiti, kliknite na gumb Rezerviraj (pri ponudbah, ki nudijo še dodatne možnosti, izberite vašo ponudbo iz seznama)
  2. KupTo.si vam nudi več vrst nakupa in sicer: Za določene izbrane ponudbe plačate ob nakupu zgolj rezervacijsko ceno. Preostanek vrednosti plačate nato ponudniku na licu mesta. Za vse ostale ponudbe, ob nakupu plačate celotno vrednost in pri ponudniku voucher samo še zamenjate za izdelek ali storitev, ki ste jo že plačali.
  3. Pri nakupu ponudb, kjer je zagotovljena takojšnja on-line rezervacija, izberete le datum začetka in konca najema in sledite postopku rezervacije. Te ponudbe je možno plačati zgolj s kreditno kartico oziroma Pay Pal-om.
  4. V košarici izberite želeno število enot. Če želite kupiti več različnih produktov naenkrat, le te dodajte v košarico in nakup zaključite po končanem izboru. V košarici tudi preverite pravilnost naročila oziroma ga po potrebi ustrezno spremenite ali popravite. Vsebina košarice se ob vsaki spremembi samodejno posodobi, ročno posodobitev pa lahko kadarkoli pridobite tudi s klikom na gumb 'Obnovi/Spremeni vsebino košarice' Vnesite le še vaše podatke in nato dokončno potrdite naročilo s klikom na gumb 'Naročilo z obveznostjo plačila'.
  5. Izberite način plačila izmed možnosti: plačilo preko UPN naloga, bančnih kartic ali PayPal-a, oziroma način plačila, ki ga določi sistem.
  6. Če izberete plačilo po predračunu (UPN nalog, nakazilo na TTR, poštna nakaznica,...), je potrebno plačilo izvesti najkasneje v valutnem roku označenem v predračunu. Če plačila oziroma obvestila o plačilu v tem času ne dobimo, se nakup avtomatično stornira in blago vrne v prodajo. 
  7. Po prejetem plačilu na vaš elektronski naslov prejmete voucher z unikatno kodo, ki ga unovčite pri ponudniku. Te pa vedno lahko pregledujete tudi v vašem uporabniškem profilu in sicer v rubriki: Moji Nakupi
  8. Če vaše kode unovčujete na spletnih mestih ponudnikov, jih lahko unovčite šele potem, ko so jih ponudniki že tudi sami vnesli v svoj spletni prodajni sistem (zato priporočamo nekaj ur zamika v delovnih dnevih, ali naslednji delovni dan, če ste nakup opravili med vikendom ali dela prost dan).
 
PayPal Acceptance Mark